Kuiske on täysin uudenlainen, uuden opetussuunnitelman mukainen suomen kielen ja kirjallisuuden oppimateriaalisarja. Kuiske koskettaa, hymyilyttää ja innostaa. Se johdattaa oppilaan elämysten jäljille, maailmaan, jossa erilaiset tekstit avaavat ovia uusille, ainutlaatuisille lukukokemuksille.

Sarjan kaikki osat vuosiluokille 3–6 ovat ilmestyneet.

Kuiske Lukutaito

Lukuinto syntyy myönteisistä kokemuksista.

Kuiske Lukutaito on kokoelma huolellisesti valittuja tekstejä ja rikasta, inspiroivaa kuvitusta. Yhdessä ne kutsuvat oppilaita tarttumaan kirjaan, lukemaan ja uppoutumaan. Monipuoliset tekstit vahvistavat luetun ymmärtämisen taitoja ja laajentavat käsitystä ympäröivästä maailmasta. Jokaiseen tekstiin on suunniteltu tehtäviä, jotka kehittävät monilukutaitoa, tunnetaitoja ja vuorovaikutustaitoja. Ne johdattavat oppilaat uuden kirjoittamisen taitojen äärelle.

Kuiske 4 -malliaukeamat

Kuiske 5 -malliaukeamat

Kuiske 6 -malliaukeamat

Taitojen vihko

Kuiske herättää kiinnostuksen kieleen. Se on kielitiedon opetuksen tärkein tehtävä.

Kuiske Taitojen vihko on ainutlaatuinen osa Kuiske-perhettä. Se on laadukas, tutkivaa otetta korostava tehtäväkirja, joka kehittää oppilaan taitoja tehdä havaintoja kielestä sekä ymmärtää ja tuottaa erilaisia tekstejä. Taitojen vihkossa harjoitellaan ja vahvistetaan myös oppimaan oppimisen taitoja, muun muassa erilaisia luku- ja kirjoittamisstrategioita sekä itse- ja vertaisarviointia. Taitojen vihkossa oppilaita ohjataan asettamaan omia tavoitteita, joiden toteutumista seurataan ja arvioidaan. Taitojen vihko on oppilaan oma portfolio, johon oppilaan taidot, luovuus, osaaminen ja oppimisen edistyminen dokumentoituu.

Kuiske 3 -malliaukeamat

Kuiske 4 -malliaukeamat


Digimateriaali

Kuiske kulkee aina mukana – kännykällä, tabletilla tai tietokoneella.

Kuiskeen digimateriaali on runsas, tekstien moninaisuuden huomioiva ja monilukutaitoa kehittävä tekstilajien aarrekammio. Materiaalin autenttinen tekstimaailma ohjaa oppilaita toimimaan luovasti yksin ja yhdessä, luokassa ja sen ulkopuolella. Kuiskeen digi myös vähentää materiaalisuossa marjastamista: helmet on valmiiksi poimittu, tarkastettu ja säilötty – nyt nautitaan! Huolella koottu arviointi- ja tukimateriaali auttaa opettajaa arvioimaan oppilaiden taitoja uuden opetussuunnitelman vaatimusten mukaisesti.

Lue lisää

Kuiske 3 -demo

Kuiske 5 -demo

Keskity ja kirjoita

Rauhoitu ja raapusta. Väritä ja täydennä. Keskity ja kirjoita.

Keskity ja kirjoita on harjoitusvihko, jonka tehtävät tukevat käsin kirjoittamisen taitoja ja oman käsialan muodostumista. Sujuva käsin kirjoittamisen taito on edelleen tärkeä arjen taito koneilla kirjoittamisen taidon lisäksi. Keskity ja kirjoita -vihkossa vahvistuvat samalla myös oikeinkirjoitustaidot ja silmä-käsikoordinaatio. Pitkäjänteisen keskittymisen kautta vahvistuvat myös yksilölliset oppimaan oppimisen taidot. Vihko sisältää tehtäviä, joita oppilas voi tehdä itsenäisesti omaan tahtiin tai pienessä ryhmässä – houkuttelevia väritystehtävä, kuvan jatkamis- ja täydentämistehtäviä sekä pieniä, innostavia kirjoitustehtäviä.

Keskity ja kirjoita 3 -näyte

Keskity ja kirjoita 4 -näyte

Keskity ja kirjoita 5–6 -näyte

Takaisin alkuun

Tekijät

Elsi Santala on vantaalainen äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja, suomi toisena kielenä -opettaja ja luokanopettaja. Elsi on käsikirjoittanut ja ohjannut koulun musikaaleja. Hän myös ohjaa oppilaiden digitaalista sisällöntuotantoa erilaisissa projekteissa.

Sari Muhonen on luokanopettaja, musiikin aineenopettaja, kokenut oppikirjailija ja tutkiva opettajankouluttaja. Sari on työskennellyt Jyväskylässä, Petäjävedellä ja Helsingissä.

Ulla Ilomäki-Keisala on luokanopettaja ja opettajankouluttaja Helsingin yliopiston Viikin normaalikoulussa. Hän on kokenut oppikirjailija ja toiminut viime vuosina myös opetussuunnitelmakouluttajana eri puolilla Suomea. Hän on työskennellyt opettajana Oulussa, Vantaalla ja Helsingissä.

Elisa Helin on kokenut opettaja, opettajankouluttaja ja oppikirjailija. Hän on toiminut luokanopettajana ja erityisopettajana Lahdessa, Tampereella ja Helsingissä.

Elisa Hurmerinta on äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja, luokanopettaja ja kokenut oppikirjailija. Hän on toiminut myös kustannustoimittajana ja tutkijana. Elisa on työskennellyt luokanopettajana Sipoossa, Vantaalla ja Porvoossa.