TEKIJÄT

Venla Poskela on kuvittaja ja graafikko. Hän on taittanut ja kuvittanut kirjoja, julkaisuja ja grafiikkaa. Lalli on Poskelan esikoisteos ja lopputyö Lahden muotoiluinstituuttiin.

Jukka Rantala on historiallis-yhteiskuntatiedollisen kasvatuksen professori Helsingin yliopistosta. Häntä kiinnostaa erityisesti historian ja yhteiskuntaopin taitojen opettaminen ja oppiminen. 

Tilaa 12,90 €

LALLI

Surma järven jäällä

Suomen talvi, pimeä Köyliönjärvi. Hangessa etenevä piispan reki sekä raivokkaasti perässä hiihtävä talonpoika. Ja lopulta, surma järven jäällä. 

Tarina Lallin ja piispa Henrikin kohtaamisesta on osa kansanperinnettämme. Se on suulliseen perimätietoon pohjautuva kertomus, jonka todenmukaisuudesta emme voi mennä takuuseen tänäkään päivänä. Ja koska piispa Henrikin surmasta ei ole jäänyt luotettavaa todistusaineistoa, tarinaa on voitu kertoa monella eri tavalla. Oliko Lalli lopulta sortoa vastustava suomalainen sankari? Raivopäinen metsien mies? Vai onko Lallia ja piispa Henrikiä koskaan edes ollut olemassa?

Lalli – Surma järven jäällä on sarjakuva, joka kertoo erilaisia tulkintoja tutusta tarinasta. Tulkintoja tukevat mutkattomasti etenevä kuvakerronta sekä särmikkäät päähenkilöt. Eri näkökulmat johdattavat lukijan pohtimaan historiatiedon alkuperää ja tulkinnallisuutta.