PIKKIRIIN PULMATOIMISTO

Pikkiriin Pulmatoimisto on helppolukuinen ja sopivasti jännittävä sarja juuri lukemaan oppineille. Sarja perustuu Reetta Niemelän ja Katri Kirkkopellon Vilske-aapiseen luomaan kiehtovaan ja hassunhauskaan satumaailmaan.

Kaiken kadottajan arvoitus

Harva tietää, että Vilskeen kaupungin järjestyksenvalvojalla Nysä Nörtillä on mielikuvitusystävä nimeltä Pikkirii. Se johtuu varmaankin siitä, että Pikkirii on hyvin pieni ja hiljainen otus. Sen lempipuuhaa on nukkua Nysä Nörtin isoäidiltä perityssä kahvipannussa patalappu peittonaan.

Mutta Vilskeessä on alkanut tapahtua kummia. Sukkia, myssyjä ja jopa kenkiä häviää aivan itsestään. Kaupunkilaisia on alkanut suorastaan pelottaa. Järjestyksenvalvoja Nysä Nörtti raapii neuvottomana päätään, mutta Pikkirii päättää toimia. Pikkiriin Pulmatoimisto on pian valmis pelastamaan kaupunkilaiset näkymättömältä kaiken kadottajalta!

Jättikurlun arvoitus

Pikkiriin pulmatoimiston älynnystyröitä kaivataan jälleen, kun Mörjölän metsän uumenista alkaa kuulua kummallista kurlutusta. Pian koko Vilske kohisee Mörjölän kurlusta. Onko se todellakin tarunhohtoinen, mustikoita rakastava metsien Jättikurlu? Pitäisikö sitä suojella vai pelätä? Ja miten koulunsa paras röyhtäilijä, lapsi nimeltä Rusokki, liittyy tähän kaikkeen?

Villasukkavoron arvoitus

Pikkiriin pulmatoimiston uusin tapaus vaikuttaa kinkkiseltä. Voro on vienyt leipuri Ilmi Jauhopilven salaisimman reseptin, hupsiskupskakun ohjeen! Johtolankoja on niukasti: raollaan oleva ikkuna ja villasukan jäljet leipomon jauhoisella lattialla. Syysrieha lähestyy - miten kaupunkilaiset nyt saavat rakastamaansa kakkua juhlassa? Ja miksi ihmeessä Milla Myssyhyyry piileskelee salamyhkäisesti talossaan?

Samaan aikaan kaupunkiin saapuu spektaakkelimaisen säkenöivä Guruliina, joka tarjoaa kaikille Suurta Muutosta ja Menestystä. Pikkirii haistaa tapahtumissa palaneen käryä. Pannukakun voimalla Pikkirii ja Rymyjätti lähtevät setvimään tapahtumien vyyhteä.

Tilaa

TEKIJÄT

Reetta Niemelä on palkittu runoilija ja lastenkirjailija. Niemelä toimii aktiivisesti lastenkulttuurin saralla, ja on mm. toteuttanut sanataidepajoja ja esiintynyt päiväkodeissa ja kouluissa ympäri Suomen. Niemelän ehtymättömästä mielikuvituksesta ovat saaneet alkunsa myös rakastetut Vilske-aapisen tarinat.


Katri Kirkkopelto on kuvataiteilija, kuvittaja, kuvataideopettaja ja kokenut aapisen tekijä. Hän on kuvittanut lukuisia kuvakirjoja ja oppikirjoja. Vuonna 2009 Kirkkopelto sai arvostetun Kylli Koski -palkinnon, ja hänen teoksensa "Piki" oli vuoden 2016 Finlandia Junior -ehdokkaana.